3 стъпки за взимане на апартаменти под наем в София

Да наемеш апартамент под наем в София, не е лека задача и затова създадохме подробна тема, с която ще помогнем при избора на апартамент под наем в София.
Ето стъпките:

Проучете дали в цената са включени всички консумативи

Наемането на апартамент с включени всички комунални услуги спестява пари и усилия. Когато не се налага да мислите за допълнителни разходи за покриване на сметки за ток или интернет, управлението на месечния Ви бюджет става много по-лесно.

3 стъпки за взимане на апартаменти под наем в София
Попитайте вашия бъдещ наемодател дали комуналните услуги се изчисляват като част от месечния ви наем и ако не, не се притеснявайте да питате колко пари трябва да заделите за това.

Проверете налягането на водата

Ако никога преди не сте живели във високи сгради, може би дори не знаете, че слабото налягане на водата може да бъде огромен проблем. Няма нищо по-досадно от това да не можете да вземете душ в дома си, просто защото има твърде много хора, които вече се къпят в домовете си (звучи смешно, но не е).
За да спестите здравите си нерви, проверете налягането на водата и в идеалния случай говорете със съседи от същия или по-висок етаж, за да разберете дали налягането на водата е достатъчно силно.

Попитайте за правилата в сградата

Подобно на случая с апартаменти и кооперации, жилищните общности може да имат свои собствени условия и правила.

В новите сгради в София, се създават правила, които трябва да се спазват.

При търсенето на апартаменти под наем София, ще трябва внимателно да проучите тази стъпка, тъй, като е много важна.

Например може да не ви бъде позволено да правите промени във външния вид на вашия апартамент или да извършвате ремонт на автомобили на територията около жилищен комплекс.
За да си спестите неприятности, проверете дали съществуват някои от правилата на общността на апартаментите и помислете дали ще ви е удобно да ги следвате всеки ден.

Говорете с бъдещите си съседи

Това е едно от най-добрите неща, които можете да направите като бъдещ наемател, сериозно. Като просто говорите с възможните си съседи, ще убиете два заека, с един куршум.
Не само ще добиете представа за това какви хора живеят в съседство, но също така ще получите шанс да научите някои неочевидни проблеми и особености, свързани с апартамент и сграда.

Договорете условията и цените

В почти всички случаи е възможно да се договори по-добра цена, като просто се говори с вашия бъдещ наемодател . Особено, ако сте въоръжени с подходяща информация, като например от колко време имотът е свободен или кои малки проблеми около апартамента могат да доведат до отстъпка.

Определете вашите приоритети

Веднага след като сте решили квартал и бюджета си, е крайно време да определите кои удобства трябва да бъдат абсолютно част от новия ви дом.
За да избегнете объркване и загубени часове време, по-добре е да изберете трите си най-добри удобства, вместо да се опитвате да намерите наем, който да съдържа всичко – от камина и неръждаема кухня от неръждаема стомана до твърди подове и басейн на покрива. Изберете три удобства, които са вашият първи приоритет и оценете дали вашият бъдещ апартамент ще разполага с повече от това.

Проверете ключалки, прозорци и врати

Това, което изглежда добре, не винаги всъщност е добре. Ако не искате в крайна сметка да осъзнаете, че ключалките ви са счупени или няма начин да отворите прозорец в спалнята си, проверете всяко едно нещо във вашия бъдещ дом.
Може да отнеме известно време, но си заслужава. В крайна сметка наличието на добри ключалки и правилно работещи врати / прозорци е един от най-добрите начини да защитите дома си от взломи.

Търсенето и намирането на идеален апартамент под наем изисква известно старание и търпение. Надяваме се, че горепосочените съвети ще ви помогнат да избегнете възможни клопки и да направите вашия лов на апартамент възможно най-безпроблемен. И без значение какво, не забравяйте да си поставите целите и целите. Докато ясно разбирате от какво имате нужда и колко пари / време / енергия сте готови да похарчите, за да го получите, със сигурност ще осигурите апартамента на мечтата си.